skotertur

hejhej. idag var jag på en skotertur med min lillasyster. vi kom inte riktigt fram till stugan :))))) arg!Q"#¤%&&# nåja.

jag har en fundering, jag försöker övertala emilia till att bli blond igen. jag vill också bli blond! eller ljushårigare! grejen är ju att jag har ju mitt crazy addiction av att ha förlängning i håret, då jag inte är nöjd med varken min längd eller tjocklek på håret. men om jag börjar slinga håret ljusare så kan jag ju inte ha förlängning innan jag fått rätt färg. känner inte att det är någon idé att köpa nya förlängningar hela tiden. det är många som säger "åå du var så fin i blondt hår!" andra "brunt är mycket snyggare". enligt pappa osv så ser ju både jag, emmi och linda ut som nå ..... :) men jag vet inte. kan inte nån bara säga vad jag ska göra?



när jag hade just den där färgen på håret så älskade jag mitt hår! hade ingen förlängning och livet var allmänt bra ;) (nu får bilden vara den vägen)



OKEJ den var lite suddig men skit samma. jag trivs som brunett men ibland känner man sig bara som en hög av.. bajs.

grejen är ju att jag har ingen lust att gå runt och vara orange hårig så vill gärna slinga sakta men säkert, men vill isåfall vara ljushårigare till sommaren.. och man bör ju börja i tid :) så säg nån vad jag ska göra. världs problem att vara tjej, jo jag vet!




fint väder iallafall!

hejsvej



5

tänkte bara göra en onödig grej:

5 saker jag älskar:


1. choklad - är alltid gott. och älskar att vi tjejer kan ha ursäkterna "det är helg" "jag ska få min mens snart" "jag har mens" "jag hade just mens"

2. stugan! eller stugorna! - stugan ute på klaus byggde mamma och pappa om det nu var 1989 eller 1990. har alltid varit där. och nu när man är äldre så är det kul att man har chansen att fara ut dit själv också! sen har vi ju stugan i paltamo, min morfars m. familjs stuga, älskar att vara där!

3. familj och vänner. - det behöver inte förklaras

4. resa - det är fan det bästa som finns

5. djur. - jag är en djurvän! insekter räknas ej.

(om jag klämmer in en 6e grej så är det filmen ARMAGEDDON!)


5 saker jag hatar (hatar är ett starkt ord, men OGILLAR):


1. insekter - såklart! i alla former. kryper, krälar och flyger

2. lögner

3. palt - man är väl ändå inte från pite!

4. flygplan - alltså jag tycker inte att det är läskigt eller något, men jag tycker att det kan vara extremt JOBBIGT! okej luleå-stockholm är väl ingen big deal. men att åka till typ thailand i 11 timmars flyg det är sjukt jobbigt. speciellt om man sitter bredvid någon främmande person. jag har en tendens att bli som spaghetti i kroppen när jag är trött. så när jag och frida satt på flyget (detta var faktiskt då bara till sthlm från luleå) så var jag sjukt trött, frida satt vid fönstret, jag i mitten, sen någon dude bredvid mig. vaknar upp av att jag hänger vid hans SKREV... hur pinsamt var inte det då.. så diskret svajjade jag mig mot fridas men sen nickade jag väl till och hängde där vid skrevet igen. hehe.

5. utedass - detta leder tillbaka till stuglivet. love it, men dass???? tror inte jag överdriver om jag säger att vi har bland haparanda skärgårds fräschaste dass. men själva hålet är lika äckligt i alla dass. tänk så hoppar det upp någon dude där på natten? nä men okej, en groda kanske, så fastnar den med huvudet i... något organ. nej men helt seriöst, så sitta där vars andra har suttit och packat sitt kiss och bajs känns jobbigt, och sen det där med att nånting kan få för sig att komma upp är jag också rädd för faktiskt.


5 saker alla inte vet om mig:

1. otålig - jag har nu kommit till den åldern att jag förstår att jag har sjukt dåligt tålamod! när jag var yngre och så hade pappa lovat att vi skulle fara någonstans på TISDAG sen var det lite dåligt väder, nej fy helvete, tisdag var sagt och då var det tisdag som gällde. (ett exempel bara)

2. kräsen - som uti helvete! men nu när jag avstår kolhydrater så har jag faktiskt börjat äta fläskfilé och har prövat äta lax och bacon!! när jag bodde hemma så var det mat till hela familjen och jag fick göra nån specialare eller äta mackor. däremot har faktiskt saker börjat smaka sämre eller ingenting efter att jag slutat röka. mommo hade samma problem.

3. jag gillar inte att folk ser mig ledsen - det blir ju bara ännu jobbigare. sen om folk ska börja prata och blahaha blir det jobbigt. sen en lite gullig(??) grej är att min näsa blir röd när jag gråter, och så blir jag röd runt ögonen. okej, inte som nån blodsprängd zoombie men lite rosig.

4. magen kurrar - jag har alltid tyckt att det är pinsamt om min mage kurrar högt bland folk. vafan, alla är väl hungriga ibland.

5. jag har brytit handleden - 2 gånger. hehe:) i backen när jag åkte snowboard. båda gångerna har varit i pullinkki (vet inte om man stavar så) eller svanstein ski som det heter nu. det har varit på ungefär samma ställe i backen. samma månad, bara året därpå. och har varit ungefär sista åket båda gångerna (den andra gången jag bröt armen så var det definitivt sista åket). jag fick ha ett mega gips men armen i 90 gradersvinkel båda gångerna. jag hatade mitt liv där ett tag för det var så svårt att duscha bland annat. sen var det ju höger handled (båda gångerna, obs, ska jag på precis samma jävla SPRICKA?!?!) det var äckligt att ta bort gipset, det föll liksom dött skinn och jag kunde inte ha armen rakt. det kan jag inte heeelt än idag, men det är en skada for life. får ont ibland vid tunga lyft. jobbade med logistik i oulu ett tag och det bar jag jätte mycket och då kunde det kännas i armen i slutet av dagen. har två fina (fula) ärr på handleden var jag haft två ca 10-15cm långa stift in i armen. dom ärren brukar jag lura folk att det är ormbett ;)

det var allt för mig.


här är en bild på bastun i stugan på klaus! där uppe kommer fammo och faffas stuga, våran stuga är på högersida, samt en gäststuga och dasset (O.o), sen vedbo till vänster :) farsans kusiner äger även en stuga som är där uppe vid fammo och faffas stuga. sen är det ett par som vi inte är släkt med har på andra sidan ön, och en fiskar gubbe som också har på andra sidan!


morgon!

hej. ligger med datorn i sängen och känner bara att jag inte orkar stiga upp:( somnade vid 4.00 och sen har såklart min kära katt hållt mig vaken hela morgonen. så jag är trött. kanske borde stiga upp och koka kaffe, fast är osäker på om jag har nå grädde till kaffet.

det är tydligen dålig väder ute? elller? ska kollat snart.

apropå ingenting! jag har inte varit sjuk på länge, inte på hela vintern och knappt hösten tror jag. det är konstigt, brukar alltid bli sjuk sådär någongång per halvår. visserligen är jag typ snuvig året om, men typ feber eller sånt! nu menar jag inte att jag vill bli sjuk, det är ju det jobbigaste som finns. i och för sig var det rätt mysigt när man bodde hemma och var sjuk, mamma fixade allt! tänk bad skönt det hade varit att flytta hem ibland!

jag har ju haft skit kasst immunförsvar men inte vet jag, kanske har blivit bättre när jag ändrat min kost? går ju typ "LCHF", fast hade väl inte riktigt velat kalla det för det, jag äter lite kolhydrater men i själva LCHF-dieten tycker jag att det är liiiiiite för mycket fett man ska ha, blir ju nästan orolig! visst, till vissa grejer kanske jag kör lite extra dressing eller vad som helst, men vill inte direkt bada i grädde! sen har jag ju varit utan att röka i 2 månader nu. min vardag behöver inte dom där cigaretterna! när jag var ledsen eller arg så brukade jag söka någon form av "tröst" hos cigaretter, så som vissa gör i mat. låter sjukt, men rökare vet! glad att jag slipper det faktiskt. huvudsaken är ju att jag lagt av! min största rädsla med att sluta röka var att gå upp i vikt! jag har funderat många gånger på att sluta röka, men tror (om jag själv vill erkänna) att det har varit det som stoppat mig. läste någonstans att man får räkna med att gå upp 5 kilo när man slutar röka. "BULLSHIT" tänker folk då, "SLUTA TRYCK I DIG EN MASSA CHOKLAD ISTÄLLET". men nja, alltså man behöver inte trycka i sig choklad för att få något kilo extra, utan kroppen bryter ju en dålig vana och det är lätt att tarmarna tar lite styrk och racklar.
öö trevligt, ska inte sitta här och snacka hur mitt skit sett ut den senaste tiden.. nä skoja bara. men det var därför jag började på LCHF, sundare vardag och försöka slippa dom där kilona, sen har jag ju motionerat också. jag vet inte om jag har gått upp i vikt, för vågen är nog det största skräcken efter frisörer, men vafan, jag får på mig mina samma gamlabyxor.

vad hände där? att vara sjuk utvecklades till en novell.




xoxo


maybe i'm amazed

sitter och lyssnar på gamla låtar. nostalgi-stund! idag kom pde till happis igen, skulle eventuellt träffa honom idag men han ringde nu så sent efter att han var i vojakkala. nå, vi får ses imorgon. pde är den enda vettiga mannen i mitt liv! han bara är där, han är lika dum som jag, och han studerar psykologi! (bra på att lyssna! och det är gratis!) heeeeh.
fixade en header, bilden blev konstig när jag gjorde den mindre och det är första gången jag gjorde en header! med hjälp av ett youtube klipp! king.
kanske skulle ta och slå på en film. eller har ett avsnitt kvar av gossip. känner mig inte så trött, fastän jag satt med datorn uppe ganska länge igår, sen somnade jag med den i famnen, vaknade mitt i natten av att katten höll på härja, och det har hon gjort fram till.... NYSS!
älskar henne ändå! hon är ju allt jag har här nu! :-)
fuck y'all!
(har inte missat svenska lektionerna, av någon anledning så vill google chrome inte att det ska vara styckeindelning i mina inlägg)

bitch please

hej. idag är det måndag, har gjort absolut ingen nytta. ikväll ska jag nog kolla senaste avsnittet av elsas värld, som jag inte sett än. sen resten av gossip girl avsitten som jag har kvar på säsong 3. kanske lagar lite mat också, har inte ätit än men är inte så hungrig. annars får väl latisen jag äta mina low carb mackor. dom är iaf fööör goda.

på onsdag kanske jag far ut med skotern. emmi ville att vi skulle fara idag, men skotern är på grossen och nycklarna är i kukkola så vi får ta det kanske på onsdag. kanske kan fara till stugan och skotta fram stugorna! faffa ville ha hjälp med det. åker nog till stugan under nästa vecka också och övernattar, om det blir bra väder.

en liten fundering: är det bara jag som fattar absolut 0 av människor som bara bestämmer sig för att röra ihop någon story och sen bara börja prata. haha alltså.. jag blir inte klooook på sånt!

nä, nu ska jag gå och duscha. sen, kanske, föra ut soppåsarna som köar i köket. och så ska jag väl hålla tummarna för att det införskaffas nå vett till oss människor istället.


HEJDÅ




tiiiiisda'

haj. idag när jag vaknade så hoppades jag på att det skulle vara soligt och fint ute som igår, var det det? öö nä:(
så idag ska jag bara vara inomhus, hela dagen! var ju utomhus mycket i söndags när det var så dåligt väder, och det slipper jag gärna! fast de är väl inte så dåligt nu.. efter "stormen" i söndags så började det rinna vatten i taket inne i mitt skåp? hyresvärden kom dagen efter (har aldrig träffat honom tidigare), jag tror ju att det börja rinna vatten för att han inte skottar taket. det är alltså typ en ventilation som går igenom skåpet. men det är helt jävla blött! har haft viktiga papper där osv, som tur var så blev inget som var såå viktigt blött men ändå. han säger "men det torkar".. hello? kommer ju att bli mögel där så småningom. inte mitt problem, kommer ändå säga upp lägenheten i maj, men om det runnit förra vintern det vet man ju inte. så kanske börjar vara mögel där. men det är ju inte direkt bra för hälsan. fast jag tror ju att det finns mögel eller något i det här huset eftersom jag aldrig är riktigt frisk.

det får väl torka där men huset får väldigt dåligt rykte. nåja.

kanske skulle ta och koka en kanna kaffe :) nu får jag förresten köra skoter (lagligt), så det gick bra i helgen! fast det var ju som sagt inte så roligt att köra skoter i söndags-vädret..

kan inte mitt arbetsgivarintyg komma snart så jag kan skicka in min ansökan till högskolan! är ivrig. vill göra bort det!


hejdå

sjukt uttråkad!

hej! idag är det redan onsdag! veckan går fort, som alla andra veckor! imorgon är det torsdag och då ska jag gå och möta upp peeder på busstation så ska vi gå och handla och sedan kocka lite lunch :-) äntligen dags för lite quality-time med pde! sist vi sågs var nog i början i december i luleå innan jag skulle åka till göteborg!
på fredag är det ju dags för att sätta sig vid "skolbänken" igen och plugga lite teori för förarbevis för snöskoter ;-) finally.. hehe. och på lördag blir det nog något praktiskt på kursen. och då fyller även mamma år *host*47*host*, och då kanske det blir att gå ut och käka om jag hinner följa med :-) nu är jag helt sjukt uttråkad! har suttit hemma hela dagen, dammsugit, kollat tv, men är så rastlös så kan inte sitta still! linda slutar väl vid tre tiden så kanske far och prommar vid två, så sticker jag till henne direkt efter. ska hämta säsong 2 av gossip girl!
kokar en kanna kaffe undertiden! jo förresten så bestämde jag mig för att jobba på ikea i sommar, så pratade med min gamla chef idag om hur mycket jag vill jobba och hur länge. vi får väl se var jag får jobba också, haha. nåja, det löser ju sig alltid. så länge det är på sälj!!
tjohoo, kan klockan gå lite snabbare?!

valentines day!

hejhej. ligger i soffan och glor top model sverige och bara myser! idag är det alla hjärtans dag, fick en chokladask och en liten nalle bjööörn av älsk :-) och ett kort som han gjort! och jag gav honom ett kort (elr egentligen 2 st), en chokladask och cake balls med vit choklad som överdrag. och så hade jag lagt dem i en fin liten röd påse :-)

nå nu ska jag fortsätta kolla! hej


chillin'

hello. sitter här i soffan hos mackan med tyson. mackan är på g hem från kalix, han har varit och jobbat. så jag har kokat kaffe och väntar på att han ska komma hem. det är skönt när han är borta om dagarna, då får man kolla vad man vill på tv, såsom project runway, top model osv! hihi..

jag har förresten bestämt mig vilken ort jag kommer att söka till i första hand! tror jag..

jag vill hem och kolla gossip girl. har börjat kolla första säsongen, tänkte kolla om allt eftersom jag sett 1-2 säsongerna sen har jag bara kollat nåt avsnitt då och då som gått på tv! och imorgon hämtar jag nog andra säsongen av linda :-) fast mest längtar jag tills soa kommer ut!!! men det är typ först i september(!), bajs.


nåja, nu kaffe.



söndag

söndag återigen :-) det är skönt tycker jag! har just kommit till mackan, här ska vi sova idag! idag är det mjukisdag för hela slanten! undra om det går någon bra film idag idag..

idag har jag varit så sjuuukt rastlös. bröt av en bläckpenna så det sprutade bläck på min arm och på mackans haka, hahah. hans haka är helt blå. när man torkar bort bläcken så sprider ju allt bara sig och ser ännu värre ut!

nä nu ska jag fortsätta chilla med tyson och kolla om det går nå bra på tv inför kvällen :-)


thursday!

hej. har varit och promenerat, det var sjukt skönt, bara lite sådär småkyligt som det får vara :-) nu har jag tagit en break och är i grankullen, har kokat lite kaffe! ingen är hemma men dom slutar väl om 40-45 min tror jag.

man känner sig så mycket gladare när det är soligt ute, eller ens ljust ute! det som är mindre bra med vintrarna här uppe är att under typ november-december så är det ju typ mörkt ute vid den här tiden! snart är det ju VÅR! :-) jiha..

tog nån bild när jag var ute!



....

åå kan inte bestämma mig vilken ort jag vill ha som första prioritet.. och andra osv.. har suttit framför datorn i flera timmar!

nu kollar jag däremot biggest loser, tog en liten break.

mitt aceton har varit spårlöst försvunnen, så har gått runt med skabbiga naglar hur länge som helst, men idag hittade jag det! så klippte ner mina lååånga naglar och gjorde en variant av fransk manikyr. ljusrosa färg över nageln och sedan ett vitt-silvrigt lack på tipparna. ska bjussa på två bilder, med och utan blixt, man kanske inte ser det där silvriga så mycket, men äsch! vet inte varför min hand ser ut som ett skrynkligt lakan heller för den delen....


framtiden..

hej! jag har hittat en skola jag kommer att söka till hösten 2012, har bestämt mig att jag ska söka iallafall så ser man ju ifall jag kommer in eller inte! utbildningen finns på orterna: karlstad, västerås, örebro, uddevalla, jönköping och linköping. egentligen är det ju göteborg jag vill bo i om jag ska studera, men men.. lutar väl isåfall mot någon av de tre förstnämnda..

det är fortfarande ungefär vid -30 ute, dom har lovat varmare till slutet av veckan. äntligen! behöver komma ut och röra på mig! har verkligen legat på latsidan nu under denna kyliga tid.

blev förfrågad om jag ville komma tillbaks till ikea och vara där under sommaren. kul att jag blev tillfrågad, ska fundera :)
tog kontakt med min gamla chef för behöver arbetsintyg för att söka in till den här skolan.. OM det är någon där ute som läser min blogg, hjälp mig att tipsa om vilken stad jag borde satsa på! vet inte egentligen så mycket om dessa städer?

ha det bra.


skönt med söndag!

skönt att det äntligen är söndag! snart en ny vecka med nya möjligheter och förhoppningsvis liiite varmare ute! tror att dom har lovat lite bättre väder till mitten/slutet av veckan! eller bättre, är ju bra väder nu men lite för kallt bara :) nu ligger jag och myser i soffan, har just ätit lite lunch i form av kyckling sallad. har ätit mycket kyckling på senaste.. mackan for hem för ca. 1 timme sen, men snart kommer han väl tillbaka. då ska jag tydligen snagga hans hår lite på sidorna, gjorde det lite igår men han tycker att det fortfarande är lite för långt på vissa ställen. jag vägrar nämligen snagga hela håret på honom för jag tycker inte att han passar i det! vissa killar ser helt enkelt ut som nå nazisoldater i snagg? jag har lust att sy nå fina kuddöverdrag till mina "prydnadskuddar" i soffan! jag fick ju en symaskin i julklapp, men måste nog fara förbi eurokangas i torneå och köpa lite tyg.. :) nu ska jag glo tv, hej!

vägskäl?

god eftermiddag.. jag sitter hemma och dricker kaffe, kollar runt lite på nätet på olika universitet, ky-utbildningar osv.. jag har varit så super taggad på att plugga vidare, men jag vet inte om jag har dom kurserna som behövs! eller jag har inte det, till de tänkbara programmen jag skulle kunna tänka mig att söka till. jag blir lite irriterad när jag tänker tillbaka till gymnasiet, då var jag inte speciellt sugen på att plugga vidare (det är ju då man börjar se slutet på alla lååånga år man tillbringat i skolan). men borde typ inte studievägledaren kommit till alla klasser eller haft nånslags informationsträff för att berätta lite vilka möjligheter man har och vad som krävs? när man är skoltrött så kan det ju vara lite svårt att ens tänka sig att man vill plugga vidare? så har man tagit något sabbats år för att komma ut i arbetslivet men sen märker man att man vill plugga vidare, ska man då behöva läsa på komvux för att man inte har läst "rätt" kurser? åå jag vet inte.. jag vet inte vad jag vill göra med mitt liv, eller jag vill ju göra en massor! men var ska man börja? enligt mig så är livet för kort för att bara sitta och fundera på vad man vill göra, barn och familj och hela bunten är väl ändå inte så långt bort? det är ju så tidskrävande! ska fundera vidare.. ett tag. mackan kommer att tycka att det är jätte stökigt när han kommer hem! fast jag har ju egentligen bara vaknat och inte gjort något så det är väl inte jag som stökat?:)) kanske borde bädda sängen så det ser lite mer städat ut.. det brukar han tycka iaf.. det är ju fredag idag! trevlig helg :)

vinterbild

tänkte bara visa en bild på hur fint det såg ut där ute, men kallt..


kallt igen

idag är det jätte kallt ute igen, har själv inte varit ute än men enligt andra så ör det tydligen det. fast egentligen räcker det ju med att kolla ut genom fönstret så ser man det! solen har förresten visat sig både igår och idag, känns som att man inte sett den på evigheter, typ levt i ett mörker.

just nu är jag hos markus, skulle kunna visa hur jag såg ut igår kväll när vi gick hit men igår gick det inte att publicera en bild i bloggen via mobilen så får se om det går idag. nä nu ska jag ta och hämta mer kaffe, tjao!


onsdag på nordpolen

hello. sitter i mattila och läser lite bloggar, har ju själv inte bloggat på evigheternas evighet (inte alls överdrift) så får bli lite mobilbloggande nu.

just nu är det -30 grader ute! det har varit kallt i flera veckor nu! inte alls sugen på att sticka ut och promenera direkt?

var skit trött imorse när jag vaknade, kändes som att ögonen var ut och in (?), lär väl säkert komma hem och vara som en surpuppa sen :) heh.

om 3 veckor tänkte jag ta förarbevis för snöskoter :D såhär flera år efter men what the fuck, lika bra att skaffa det nu för kommer ändå behöva det alla långa år framöver! jag pratade med en kvinna från vuxenskolan när jag anmält mig, så fråga hon mig "du kanske kan meddela den här och den och den också? eller du kanske inte känner dem?" hmm.. de killarna som hon nämnde är typ i min lillasysters ålder? man känner sig nästan lite gammal när man tar förarbeviset först nu...

ska blogga lite oftare, inte för att jag har så mycket intressant att skriva. sitter bara och kollar på besökar statistiken? eller? min högsta dröm att vara med på blog awards! skämtåsido :) det här är min "digitala" dagbok, okej, mer gammalmodigt än så kan jag väl inte få det att låta?

det är så kallt här så jag brukar nästan sitta inne på toaletten vars det finns ett element. inte för att uträtta behov, men satt där häromdagen och började tänka på klippet "sittin' on the toilet" :D

haha nog svamlat!
kram


RSS 2.0