soliga halsningar

nja, idag har vi faktiskt inte haft det sa soligt. varit mulet, men javligt varmt. pa morgonen sa for vi till stranden, men eftersom det var lite trakigt strandvader sa gick vi mest runt och kollade, plockade snackor osv. sedan for vi till en marknad, den var enorm, stort utbud, och jatte fina grejer. och sa at vi varrullar ocksa. kopte massvis med grejer och det gick bara 1000 bath (ungefar 200 kr) bl.a 10 par trosor for 40 svenska kr. en planbok, massor av smycken, nagot kladesplagg, nagot mummsigt m.m. annars da? ja, nar vi var pa marknaden sa sporegnade det, men det var skont! sedan for vi sjalfallet till varan restaurang med "mamma och pappa". vi ater dar varje dag, trakmansar? nej, varldens basta service och sana oerhort trevliga manniskor. de forvantar sig oss varje kvall med stort valkomnade!

okej, har inget mer att saga for denna gang! skot om er sa ses vi val. hej!

thailand

okej, nu ar sista veckan av semestern paborjad, jag vill inte komma hem! har ar allt sa bekymmersfritt!

na, igar var vi till similan islands, det var sjukt fint, ett paradis seriost! vi solade och badade, gick upp genom skogen till en hog klippa dar man sag ut overallt! jag tog mod till att snorkla, fast jag just sett en jatte skoldpadda simma runt baten. trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle snorkla, jag ar livradd for vad man ska kunna se under vattnet och haller mig garna uppe vid ytan! HEHE märkte att man kunde göra åäö på den har datorn :D jag tröck nog nog någonstans.. våran guide var lite halv snuskig mot mig och frida när det kom tillfälle att vi var ensama med honom, men han var trevlig, men skum. vi blev bjudna till hans bar, men vi gick aldrig in för det verkade vara världens skit ställe!

på båten tillbaka var frida och arsim heel knasiga (som vanligt). förmodligen de knäppaste personerna i hela världen! jag och tåre kollade mest bara skumt på dem.

idag ar det bara lite sol, så jag och frida tänkte kolla lite souvenirer till folket där hemma och sedan fara och kolla på en polisbåt som ligger på land efter tsunamin. tåre och arsim åkte in till phuket town idag, jag var inte så sugen på att fara dit så vi stannar här.

ha det bra så ses vi, eller så inte, om en vecka!

sthlm

nu sitter vi här på arlanda och väntar på att vi ska få checka in på hotellet (kl. 21). vi har varit på stan ett antal timmar idag och snurrat runt i affärer. tänkte ju inte shoppa något men fick ändå bli två par öronhängen och ett par skor. åå, hade kunnat köpa 100 par skor. tyvärr tillåter inte väskan det :)

blev lite orolig för hur mycket min väska skulle väga när vi checkade in på kallax, men tur var så vägde den bara 18,5 typ. babblig som jag är så sa jag "hehe, ja hoppas den inte väger 25" ?? nödvändigt:) heh.

nå, vi hade det ganska mysigt i luleå igår. fast det var jäääävligt kallt! (nu när vi reser så har vi bara skinnjackor på oss, orka proppa en stor jävla dunjacka i typ handbagaget sen??:)) vi tänkte gå till waldorf och käka, men slutade med att vi gick till max för waldorf hade fullt. nå, åter till julles lägenhet för att hämta leg, så köpte vi lite vin, drack en flaska var och chillade. sen träffade vi en gammal vän till mig, trevligt:) blev ändå en ganska sen kväll, så blev väl typ 4 timmars sömn.. men vi får förhoppningsvis en god natts sömn idag.

nu ska vi väl kanske ta en öl eller något innan vi ska checka in!

ha det väldigt kallt där hemma så ses vi om lite drygt två veckor :) hej!

Day 06 – Your day

min dag har varit bra! lite sömn inatt som vanligt, men studsade upp ur sängen och gick ner till tvättstugan med första tvätten, kom upp och började dammsuga. efter lite städande så kom frida på kaffe. sen for vi till elgiganten för frida skulle köpa en mp3, guuud vad taggad hon var där. vidare till ikea för att ta en fika och säga hejdå till lite kollegor.
vidare till rajala för en snabb visit vilket gjorde mig 600 kr fattigare. men jag är nöjd. och taggad.
måste bara säga att packa måste vara bland det svåraste som finns! känns som att jag bara packat trosor och kjolar. hehe. och som jag ofta gör när jag ska resa, är att jag skriver en lista på de absolut viktigaste grejerna jag måste ha med, nu har jag kanske 20 saker som är måste, och har inte packat ner nån av de grejerna?!? undra hur mycket min väska kommer att väga... det här är helt omöjligt alltså..
pratade med gucci idag och ska ta och träffa honom när vi är i sthlm! ska bli grymt kul, saknat honom jätte mycket!
okej, nu ska jag ta och göra något vettigt! trevlig resa till mig själv :) hejdå!

Day 05 – Your definition of love

hm.. jag vet inte. man ska bara kunna känna det in hela kroppen. man ska ställa upp för varandra, och finnas där utan att man ens behöver fråga om stöd, så ska det bara vara automatiskt. och man ska även kunna vara ens bästa vän vid sidan om.
okej, det var väldigt kortfattat, men orkar inte fördjupa mig i kärlek:) blir väl en novell tillslut! hehe.
nej, men vad har jag gjort idag då? nå började med att fara till mamma och äta lite lunch och dricka lite kaffe. skratta åt syrran som låg i soffan och var sjuk och såg ut som HELL! sen for jag till pappa och käkade middag och chillade lite, pratade lite om resan. sen hämtade frida mig från kukkola och så gjorde vi vad? jo juste, vi for och promenerade osv.
började packa litelite smått idag, men kan fan inte ha resväskan framme för då har lillan hittat ett nytt objekt att klösa på = ännu mindre sömn åt mig inatt (om det nu är möjligt)
åå, jag känner mig bara så ledsen, trött, sur och hade gärna velat ta igen all sömn jag missat den senaste 1,5 veckan. men det som verkligen glädjer mig är att klockan har börjat ticka in på torsdagen = fredag börjar vi åka iväg till luleå till att börja med!!! både jag och frida är välförtjänta denna semester. så som vi jobbat och slitit i december månad. jag behöver lite värme, utom- och inombords!
tjosan!

Day 04 – What you ate today

haha oj, vad intressant! nå, jag började med att äta frukost, då åt jag yoghurt med kellogs allbran. sen på jobbet åt jag lunch och då fick det bli någon slags biff med sallad. ska väl laga lite middag strax, men får bli något lättare, typ nudlar tror jag.
idag hade jag sista jobbdagen innan semestern! otroligt skönt då jag känner mig lite krasslig. man vill ju vara pigg och kry inför resan. så nu ska jag ta det lugnt de här tre(!!!) dagarna innan resandet börjar. typ imorgon ska jag nog till kukkola och ta det lite lugnt på kvällen. äta lite middag eller något hos pappa. imorgon ska jag nog också börja kolla igenom lite vad jag ska ha med mig för kläder, eller ja, jag vet ju en del vad jag ska ha med men inte allt. har lånat lite av lillesyrran, men har inte ens orkat gå igenom mina egna kläder då det ser ut som ett bombnedslag inne i garderoben. ska nog städa garderoben när jag ändå ska dit och rota. måste förresten städa hela lägenheten innan jag far!! hur ska jag hinna med det också? hehe, eller klart jag hinner... kanske ska säga "orka" istället. ska nog börja städa idag! tänk vad duktig jag hade varit då, får se om jag orkar.
okej, men nu ska jag ta och föra över pengar till resan så att jag har. annars glömmer jag bort. och i samma veva betala hyran osv, annars glömmer jag bort det också. sen ska jag äta, hejdå!

Day 03 – Your parents

oj, vad svårt..
nå jag börjar med mamma. min mor heter nina härkönen och är 45 år gammal. hon bor i ett litet hus i grankullen med min lillasyster, delvis stora syrran dock väldigt sällan, sen våra två katter och hunden tösen. mamma är född i finska kajaani men har bott i fagersta under hennes ungdom. sen flyttade mormor och morfar upp hit och mamma kom för att hälsa på och tyckte att det här stället var ett jävla rövhål. sen flyttade hon själv hit så småningom ändå, och nu är hon nog här för att stanna. morsan är ganska cool, eller snarare töntig. inte sådär gammal av sig, vilket jag gillar med henne. har bott med i princip hela mitt liv, tills jag flyttade till eget för två år sen, som jag nämnde i day 01.
nå, vidare till pappa. farsan heter thomas eskelinen och är 48 år. han bor i ett hus i kukkola sedan ett par år sedan. hm, vad ska man mer säga... han är född i haparanda och har alltid varit bosatt här, förutom att han har haft extra hus i oulu. varför han hade hus i oulu är för att han jobbade där. har själv också jobbat där. eller jobbar ju ännu med samma sak, men blev lättare att vara i haparanda om veckorna och anställa folk där borta istället. han lär heller aldrig i hela sitt liv flytta härifrån, som längst till torneå kanske :) hehe. har inte bott med farsan sedan 03 tror jag? men har väl varit förbi osv. det var det.
annars, jag börjar känna mig sjuk. hade lust att gå hem från jobbet men nejnej. jag kämpar! nu har jag ätit lite mat och sitter och dricker lite c-vitamin i hopp om att känna mig lite mer kry! sen ska jag väl dra och sola en sväng och hämta ut min bikini. tack gud att den redan kom :) och tack gud att mensen kom igår! skit jobbigt att ha mens under resan, flygresan främst! hittills bara tur innan resan ;) resanresanresanresanresan
det var allt för mig, moi!

Day 02 – Your first love

Nå min första och egentligen enda riktiga kärlek har ju varit markus. vi träffades 2007, vi hade ju setts innan eftersom vi gick i samma klass. såg inte alls honom som en kille jag hade kunnat tänka mig att träffa, han var ju en liten kille med tror prilla under läppen och kom från något ställe som hette "lappträsk" och "björkfors"?? vars fan låg det liksom? mackan var jättejätte blyg på den här tiden och det började väl med att vi träffades på fest eller något, sen åkte jag iväg och reste men sen när jag kom tillbaka så började vi träffas igen. hängde väl mest med han och hans kompisar i början, och när jag jobbade på station så brukade vi umgås efter det. han träffade mamma och syrrorna ganska snabbt och fick varmt välkomnande in i familjen. i början av januari 2008 blev jag väl kär :)
nå om jag ska ta och skriva om något annat också.. idag har jag jobbat, varit jävligt sliten och trött. men what to do, har som sagt sovit högst 5 timmar per natt under hela veckan. var helt slut när jag kom hem idag, så däckade på soffan efter nio? vaknade för lite mindre än en timme sen. gud vad skönt det var!!
om en vecka har vi börjat landa vid den här tiden i thailand ;) (yes, ni slipper inte mitt tjat om thailand förrän jag åker) woho! imorgon ska jag också jobba, sen jobbar jag inte mer innan jag åker, vad jag vet än så länge. hoppas jag får jobb. annars kommer jag ju bli helt nuts och börja packa på tisdag :))
okej, hej på er alla!














Day 01 – Introduce yourself

jag heter jenny isabella eskelinen och är 19 år gammal, född 1991. jag är uppvuxen i Haparanda och har bott här största delen av mitt liv. strax efter att jag fyllt 17 flyttade jag från mamma i grankullen till en lägenhet i stan, flyttade då tillsammans med min syster, men hon bodde nog bara här ett par månader, så jag blev sambo med min dåvarande pojkvän markus. Nu bor jag däremot själv med min lilla kisse lillan.
vad gör jag annars då? nå just nu jobbar jag säljare på ikea, och har en hel hög med underbara kollegor som gör att jag stortrivs på jobbet. hm.. vad finns det mer att säga... tycker om att resa.. vill eventuellt börja plugga juridik. jag tror nog att det är något som jag hade klarat av, jag är ju en fighter! ;)
ja, men det får räcka. om det är något man vill veta får man väl fråga :)
annars då, idag ska jag inte göra något speciellt. ska bara ta det lugnt iallafall, ev. umgås med frida. käkade flingor nyss och är skit mätt! men lär väl vara hungrig snart igen. hehe. okej, det var allt för idag, tack och hej :)

jag gör väl också den här

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment

i may be bad, but I'm perfectly good at it

usch vad varmt det är här i läggan! men inte lika varmt som det kommer vara i thailand ;) om en vecka börjar resandet och jag har sjukt mycket resfeber!! går runt här och provar kläder, skor som inte är använda sen thailand 07 m.m. ett litet minus med att vi åker på såhär kort varsel är ju att man inte är riktigt fit... hehe. men vafan :))
tänkte att jag skulle gå och sova tidigt idag och sova länge imorgon iom att det inte varit så mycket sömn i veckan, men klockan har redan hunnit ticka på + att jag har tvättid kl 10 imorgon. suck!
la in alla mina bilder från kameran på datorn, herregud vad gamla bilder jag har måste jag säga! har t.ex från valborg 09 och från när jessy fyllde 18. nå, det är kul såhär på efterhand att kolla lite äldre bilder. och gud vad jag har förändrats? okej, kanske för att jag var blond innan men..
apropå att jag rotat bland kläder och sånt, igår klippte jag sönder ett par jeans som jag gillat, som var jätte bekväma :(( men de var så slitna så klippte dem till ett par korta jeansshorts istället.
idag blev jag sugen på öl, och blev erbjuden att komma och hänga och ta någon kall. men jag är så tråkig och trött så jag tackade nej. men ska ju trots allt till thailand i två veckor så där finns det nog öl, eller? heh. nej men hade faktiskt varit trevligt med lite öl och sällskap:)
jag har ju blivit jätte duktig på att uppdatera, eller hur annika? fast får se om bloggen tar semester när jag tar semester..
det var nog allt för idag, skriver bara massa kackel som ingen säkert förstår sig på :) hej på er!

tjoho

fortfarande lika taggad för resan? öö ja. syrran börjar bli ganska less på mig och frida så som vi håller på. men vafaan, låt oss vara taggade :)
idag har jag haft en jobbig dag på jobbet, jag mår verkligen dåligt. så många timmar som man sover på ett dygn har jag typ fått sova på 3 dygn. är bara så slut och less och allt. men kämpa jenny, kämpa! snart ligger du ju där i thailand och steker på beachen och förhoppningsvis får skönhetssömnAR. och ett av skälen till att jag inte kan sova är min katt, förstår inte att man kan vara så sur, ledsen och förbannad på en katt som jag kan? har en väldigt speciell katt som kan vara världens ängel i ena sekunden och i andra tvärtom. skrev ju att jag plockat bort ena tavlan som jag har vid sängen, men har fortfarande kvar en som är ovanför var jag sover. hon stod BOKSTAVLIGEN på mitt huvud i natt och försökte hänga och klänga i tavlan. ååå vad sur jag är! sen skrämde hon livet av mig innan jag skulle sova igår. har "drapperier" vid sängen, så sitter hon där och glor ut mot vardagsrummet och släpper inte blicken fast jag lockar på henne. garanterat nå spöke som stod där och kollade på mig. urs!
det är jävligt irriterande för ser att när jag publicerar mina inlägg så är texten i en hel jävla hög, inga stycken alls. men tro mig, jag gör det. texten bara åker ihop :(
nå, det här var massa negativa grejer så kan berätta lite roliga grejer. igår var jag hos mamma för tänkte kolla om jag hade nå sommarkläder där + att jag tänkte sno med lite av min lillasysters kläder till thailand. nå, jag frågade henne om hon hade nå shorts typ, så tog hon fram ett par avklippta jeans och ba "ja, dom här gav jag egentligen till daniella, men dom passade inte på henne. klippte dom till shorts" oki, men då har hon klippt mina jävla jeans??? okej, har visserligen inte användt dem på ett bra tag men.
nu till en annan story: jag kollade som sagt runt bland hennes kläder och så såg jag en klänning jag ville låna, så skriker hon ut "NÄÄÄÄÄÄÄ, du kommer bara spilla hamburgerdressing och bada med *fultord* i poolen" what the fuck? :D låter som värsta grisen. hon måste ha omväxlat mig med linda ;)
jaja, nå jag fick med mig en liten hög med kläder men har inte orkat prova dem ännu. vet inte var jag ska finna ork.
nu ska jag ta och laga lite mat, eller iallafall få i mig något. sen ska jag krypa under en filt och dricka 1 liter te. tack och adjö.

animals

hehe, vad menar jag med det? nä, skämtade med frida att vi kommer vara som vilda djur på stranden i thailand. hon i zebra bikini och jag i leopard. hahaha.. oj, jag skulle ju dammsuga. men åå, varför slösa tid i livet på sånt egentligen? okej, man vill väl inte vara roomies med dammråttor resten av livet men när man är ledig ska man njuta!!! och jag och frida tänkte faktiskt fara på stan och shoppa lite inför resan, lite solkräm och sånt :)
ja, vad ska man göra undertiden då? ta tag i dammsugningen? nja..
nä, nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg. tjao :)

mystiskt..

nu har jag haft en till natt med bara någon entaka timmas sömn.. usch har varit som en zombie på jobbet idag. kan ju utan tvekan säga att detta har nog inte varit den dagen då jag varit mest engagerad på jobbet. cirka 5 på morgonen rev jag ner en tavla från väggen och slängde in den i garderoben, var så jävla sur! hhehe, grannarna hör mig säkert gapa om nätterna.
apropå jobb, kände att det vibrerade i fickan så tog upp mobilen lite diskret och kollade vem smset var från: DHL?! "Ett DHL-paket finns att hämta på DHL SERVICE POINT: busstation haparanda...." okej????
skumt, menmen, någon som kanske vill ge mig en gåva:) åååååå nu kanske jag kom på vad det kan vara, min julklapp från ikea kanske? nå återstår att se, är ledig imorgon så får ta och pallra mig dit och hämta ut paketet. först ska jag vara hos miroi kl. 10 så kan ju inte påstå att jag får sova hur länge som helst imorgon.
känner mig lite sur också, blev av med jackan i fredags/lördag natt, och än har ingen hört av sig eller något. ifall jag nu har glömt den hos någon, borde inte den tycka att det är konstigt att det hänger en jacka där som inte tillhör en själv? tänk på mig, stackars jävel som fan inte har någon vinterjacka och måste pallra runt i en kall höstjacka. säkert har någon snott den.
HEJ

it's ok to be jealous

igår blev jag jätte sugen på att resa. kollade på en massa sidor. idag bokade jag en resa till thailand i två veckor. men det bästa är ändå att vi åker nästa vecka!!!!!!!!!!
thailand 2007. and here i go again :)

worst day ever

okej, kanske inte. men såhär började den: jag gick och lade mig kanske sent. kunde inte somna, kunde inte somna.. sen var klockan 5 på morgonen helt plötsligt. så börjar man svettas som en gris. jag gapar och skriker på min katt som hänger i tavlorna och som aldrig verkar vela låta mig sova. jag slumrade till ett tag där mellan 6-7 men var tvungen att ringa till jobbet och säga att jag inte kunde komma. usch. första dagen efter ledigheten också.. var ju taggad på att komma tillbaks till verkligheten efter allt jul och- nyårsfirande :(
ska iallafall få vara ensam idag, eller inatt, så förhoppningsvis är jag pigg och på benen imorgon och taggad för ett nytt försök á komma back to reality.
i mitt inlägg igår skrev jag ju att jag skulle göra något åt designen, men om jag ska vara helt ärlig så kan jag inte ett skit om det :))
jag låter väldigt knäpp märker jag när jag läst igenom mitt inlägg, men den bjuder jag på. nu ska jag ta och dricka en c-vitamin + ta en irpen och försöka känna mig mänsklig igen.
hejdå :)

here i go again

hej. för ett tag sedan tog jag bort mig blogg för att jag kände att jag var världens sämsta med att uppdatera bloggen, men här är jag igen och ska försöka ge detta ett nytt försök. det finns för mycket jag inte får sagt och känner att jag bara vill skriva av mig då och då. mesigt första inlägg, men jag börjar faktiskt med att säga godnatt! jobb som gäller imorgon så ska försöka vara utvilad, ännu lite sliten efter helgens bravader.. HE HE :)
hej /j
ps. kanske skulle ta och göra något åt denna design, men nix, inte idag.. sova som sagt. ds

RSS 2.0